Brinner det i ditt hjärta eller i din bostad idag?


Har ni tänkt på hur mycket ett litet ljus egentligen kan ställa till med? Idag lär väl många ljus brinna på borden för att lysa upp en fin middag och troligen blommor på bordet. Men vad tror ni händer om man glömmer att släcka ljusen?
Självklart kommer det troligen leda till att räddningstjänsten får rycka ut på en villabrand eller brand i flerfamiljshus. Detta kan även inträffa om ljusen står för nära gardinerna, eller om det finns risk för att ljusstakarna välter. En olycka kan hända inom en bråkdel av en sekund om man inte är uppmärksam på vilka farorna är.
Så ett tips vore, om man nu ska ha levande ljus tända, tänd då i så fall värmeljus genom att dessa slocknar då stearinet är slut, samt att det inte finns någon risk för att värmeljusbehållarna välter, beroende på vilken typ av värmeljushållare det är.  Man kan även tända flytande stearinljus och lägga det i ett fint fat med vatten i.
Sen som egentligen kanske vore det bästa alternativet är att helt enkelt skippa stearinljusen och kanske tända en fin fönsterlampa istället som även det ger ett dämpat ljus om ni inte har en dimmer.
Tänk på säkerheten först och var kreativ, det kan rädda många idag.

Glad Alla Hjärtans Dag.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

ETT VIKTIGT MEDDELANDE Handling: 112, ordningsvakter och blåljus yrken.

BARN SÅGS HOPPA IN I POLISBIL. ANMÄLD FÖRSVUNNEN

Hur kommer det sig att det finns en åldersrabatt för fängelsestraff?