Varför man ska Värdesätta Polisen

Många klagar på att Polisen ”Aldrig gör något”, ”Aldrig kommer”, ”Inte finns i närheten”, utan att egentligen tänka över vad polisen egentligen gör i sin vardag på arbetet.
Varje dag riskerar Sverige att förlora en polis, då det är ett riskfyllt arbete och man vet aldrig när en hemsk tragedi i form av förlust av en människas liv som råkar arbeta som polis inträffar.

Du kanske sitter med Din feta plånbok i handen i en klädbutik eller en bilverkstad och kan lätt köpa och laga något utan att tänka över hur mycket det kommer att kosta. Sen förlorar Du det du köpte under ett inbrott/stöld, och ringer polisen och vill att dom ska komma på två röda och helst redan vara där innan Du ringer. Men på gatan ovanför Dig, har kanske polisen har fått ett larm om våldtäckt, misshandel, mord, har span av en knarkliga eller liknande och genom att polisen ”aldrig” kommer till Dig, så blir Du förbannad.

Vad tror Du egentligen att en polis är byggd av? Bara för att polisuniformen täcker en människokropp som är lik Din på insidan, så betyder det inte att det Du inte ser, det finns inte, utan Du kanske tror att en polis är byggd av stål. Men en polis är en människa som får stå ut med många fysiska och psykiska påfrestande situationer under sina arbetspass, så ta vara på det du har och det du får av polisen. Polisen vill helst att alla brott ska utredas och klaras upp och dom vill även kunna vara på alla ställen samtidigt för att finnas där för alla, men en polis är bara en polis och inte tio, hundra eller tusen poliser.

Så nästa gång Du klagar på polisen, tänk på att Din plånbok kanske är tjock på grund av att Du vill betala mindre i skatt, för att pengarna går bland annat till polisen som ”ändå aldrig gör något”. Samt tänk även på att om polisen inte kan komma på en gång om Du råkat ut för ett inbrott/stöld av fordon, tänk då på vad polisen kanske arbetar med i stället, som gör att dom inte kan vara hos Dig på en gång.

Polisen behöver få veta att dom är värda mycket, bortom allt skit som dom får hantera dagligen, så var inte förbannad nästa gång dom inte kan komma till just Dig på en gång.

Utan ta vara på polisen och värdesätt dom för det dom gör för oss dagligen, för Vi behöver faktiskt dom i framtiden också.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

ETT VIKTIGT MEDDELANDE Handling: 112, ordningsvakter och blåljus yrken.

BARN SÅGS HOPPA IN I POLISBIL. ANMÄLD FÖRSVUNNEN

Hur kommer det sig att det finns en åldersrabatt för fängelsestraff?