Poliskontroller

Då du som förare passerat en poliskontroll på motsatt sida kanske varnar andra trafikanter om poliskontrollen.
Frågan är då om du varnar dom förare som kör för fort, vilket jag antar att du gör? Gör du det så är fråga om du verkligen känner att du gjorde rätt? Dagen efter kanske du läser i tidningen om en fortkörare som körde ihjäl en människa. Då kanske du tänker, "jävla idiot som kör så fort". Men sakta ner lite i dina tankar där. Dagen innan varnade du kanske tre förare som körde för fort och kanske tio andra som du tror körde lagligt. Dom här tre förarna som körde för fort verkar du i så fall tydligen vilja ha kvar på vägarna, än att låta polisen ta hand om dom. Är det rätt tycker du?

Du kanske tycker att det är underbart då du själv kör för fort och blir förvarnad om att det kan finnas en poliskontroll längre fram. Men frågan är om du kommer tacka personen som förvarnade dig eller om du kommer hata den personen om du själv skulle köra på en människa, och i värsta fall-ha ihjäl en människa på grund av din hastighet?

Skulle du då inte hellre tillåta dig att få en taskig böter, eller bli av med körkortet än att köra ihjäl den där människan som råkade gå ut på övergångsstället, på trottoaren eller längs vägen?
Tänk på att innan du kör över hastighetsbegränsningen eller förvarnar övriga förare om en poliskontroll att sakta ner. Vill du ha fortkörare på vägen eller vill du låta dom bli tagna av polisen, samt skulle du själv vilja åka dit för fortkörning om du skulle kunna rädda en människas liv genom att inte få köra längre än till poliskontrollen?

Tänk efter före, innan du varnar om en poliskontroll då polisen genomför kontroller för att få en säkrare trafik på vägarna.
Och glöm inte din egen högerfot som avgör hastigheten och säkerheten på vägarna.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

ETT VIKTIGT MEDDELANDE Handling: 112, ordningsvakter och blåljus yrken.

BARN SÅGS HOPPA IN I POLISBIL. ANMÄLD FÖRSVUNNEN

Hur kommer det sig att det finns en åldersrabatt för fängelsestraff?