Varningstreanglar

Det är lag på att ha minst en varningstreangel i bilen, saknas det, så kan man få betala böter. Jag rekomenterar  att ha tre varningstreanglar i bilen, detta på grund av att öka säkerheten för er, dem som är iblandade i trafikolyckan och övriga trafikanter.
En varningstreangel ska du sätta ut minst 100 meter bakom olyckan, en varningstreangel sätter du på det krockade fordonet och den tredje varningstreangeln kan du sätta ut minst 100 meter framför olyckan i mitten av vägen, så trafiken från motsatt håll ser och kan hinna sakta ner farten. Detta för att övriga trafikanter från mottsatt håll inte ska bromsa in för att ”titta på olycksplatsen”, på grund av att detta kan leda till att ytterligare olyckor inträffar.
Då ni sätter ut varningstreanglarna ska ni se till att ha reflexvästar på er och att treanglarna är ihopsatt innan ni själva börjar gå iväg från olycksplatsen för att placera ut dessa, samt om det finns möjlighet att hinna sätta ut dem. Är du själv i bilen och är först på plats, så kan det hända att du inte hinner sätta ut dem, sätt i så fall på varningsblinkers och en varningstreangel på fordonen som är inblandade i trafikolyckan, men även på din egen. (sätt upp varningstreanglarna där dem syns, på ditt fordon – sätt en på taket, på det skadade fordonet sätter du en treangel bakom fordonet och den andra på den delen av fordonet som ”sticker ut” i vägbanan. Även under en solig dag ska du ha reflexväst på dig så att du syns och varningstreanglarna ska sättas upp, för bara för att det är ljust ute, behöver det inte betyda att du syns.

Du kan även sätta upp en varningstreangel om det händer en olycka där det inte finns några fordon inblandade men ändå måste beträda körbanan eller befinner er nära körbanan. Detta på grund av att visa fordonen som passerar att dem ska sakta ner och väja undan olyckplatsen för att minimera att fler olyckor inträffar. Det kan även visa ambulansen mer säkert vart ni befinner er och då ambulansen kommer, ta bort varningstreangeln för att underlätta att ambulansen ska kunna köra fram till den skadade personen.

Tänk säkert, innan du gör något dumt och glöm aldrig att larma SOS direkt när du kommer fram till en trafikolycka.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

ETT VIKTIGT MEDDELANDE Handling: 112, ordningsvakter och blåljus yrken.

BARN SÅGS HOPPA IN I POLISBIL. ANMÄLD FÖRSVUNNEN

Hur kommer det sig att det finns en åldersrabatt för fängelsestraff?