Hur det kvinnliga könet blir kränkt i det svenska samhället

Vi lever idag på 2000-talet och än idag blir kvinnan kränkt av sitt utseende, medan männen får se ut hur dom vill.
Jag förstår inte att det är möjligt att både män och kvinnor kränker det kvinnliga könet på alla olika möjliga sätt.
Är kvinnan inte kvinnlig av sig och inte dör över en bruten nagel eller spacklar ansiktet varje morgon, så är hon inget att ha, för då anses hon vara för självständig/okvinnlig eller ful.
En kvinna får inte gå i en uniform, för då är hon för manlig och det är inget som männen kollar efter.
Kvinnan får till exempel inte ha några former i form av några extra kilon, för då anses hon vara ful, av både män och kvinnor som anser sig vara smalare än hon.
Följer kvinnan inte det senaste modet så blir hon mobbad/kränkt/utfryst av klassen/skolan/arbetet, för att hon inte är som ”alla andra”.
Bara för att en kvinna till exempel har ett urringat linne, så skriker hon inte, ”ha sex med mig”, ”tafsa på mig”, ”våldta mig”, ”kalla mig för hora”.
Nej, utan hon kanske helt enkelt tycker om det linnet, eller det kanske bara var det som var helt och rent efter allt smutskastande hon får ta emot dagligen.

Kvinnan idag får ta emot mycket om hur hon ska se ut vart hon än kollar.
Det finns riktlinjer om hur en kvinna ska se ut på bland annat planscher i centrum, på tvn, i tidningar, ja överallt.
Har ni märkt att det är mer reklam som riktar sig mot kvinnors utseende på tv än vad det är reklam riktad mot män?
Det är reklam med smala kvinnor, i snygga kläder med högklackade skor, utan celluliter, utan mörka ringar under ögonen, utan finnar, med långa fina naglar, vackert hår, snygga ögonbryn, långa ögonfransar, med mera.
Och detta måste kvinnan följa, för annars blir hon mobbad/retad/utfryst av större delen av samhället.
Samt att männen får något att fantisera om och har man inget foto så fantiserar männen om att kvinnan på andra sidan datorn eller telefonen ser ut precis så som dom gör i reklamen.
Mannen blir sedan besviken då han märker att det faktiskt är en riktig kvinna som står framför honom med lite extra kilon, i kläder som Hon själv trivs i och är osminkad.

Jag har tröttnat på detta sjuka ideal, och går därför osminkad med operfekt hår, operfekta naglar, några extra kilon, och kläder som JAG trivs i, både en grön och senare en marinblå uniform en gång i tiden.

Jag trodde faktiskt att det var under 2000-talet som människorna började växa upp och inse att kvinnan inte lever fången i en mansväld som männen styr. Men jag hade fel.
En kvinna ska kunna gå naken utan att någon ens ska närma sig tanken om att tafsa/våldta henne. Det enda som egentligen borde komma upp i huvudet på folk är att hon är fin, även om hon bland annat är osminkad och kraftig, utan att någon ska skratta åt henne eller tafsa/våldta henne.

Vi lever i en riktigt jäkla Sjuk värld.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

ETT VIKTIGT MEDDELANDE Handling: 112, ordningsvakter och blåljus yrken.

BARN SÅGS HOPPA IN I POLISBIL. ANMÄLD FÖRSVUNNEN

Hur kommer det sig att det finns en åldersrabatt för fängelsestraff?